2017. október 23., hétfő

Nevezzük rizsropogósnak




Nekem a legtöbb problémát a párolt rizs jelenti. Az előre főzéseknél annak a mennyiségét tudom a legkevésbé jól kalkulálni.
Most is maradt 2 bögrényi barnarizs, amit persze nem szerettem volna kidobni, így átlényegült. 11 db, kb. 10 cm hosszú és kétujjnyi széles nemistudommineknevezzem lett belőle, ami nagyon laktató, nagyon jó ízű, és megkockáztatom, valami mártogatóssal még egy sörözős esten is megállja a helyét. Azt is gondolom, hogy a fűszerek is bátran variálhatók

Amik még maradékok voltak: a juhtúró és a bacon, így a hűtőben kallódástól menekültek meg.

Hozzávalók:

a krokettekbe:
  • 2 bögre maradék párolt rizs
  • 2 evőkanálnnyi juhtúró
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • bors
  • borsikafű
  • 2 cikk zúzott fokhagyma
  • 3 tojás
  • 4 szelet feketeerdő sonka (el is maradhat, vagy helyettesíthető mással)
a tetejére-aljára:
  • 3 szelet császárszalonna
  • 2 evőkanál olívaolaj.
A sonkát apró darabokra vágtam, és összekevertem a többi hozzávalóval, majd vizes kézzel egyforma nagyságú krokett formákat gyúrtam belőle. Mivel volt egy kis maradék bacon, ezért mindegyik tetejére tettem egy akkora darabot, hogy befedje, az aljukat pedig előtte egy ecset segítségével beolajoztam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése